TARJA TURUNEN werkt samen met de Duitse elektronische dansproducent TORSTEN STENZEL aan het OUTLANDERS-project

BUITENLANDERS , het nieuwe project van de Finse sopraanlegende Tarja Turunen ( NACHTWENS ) en EDM-pionier Torsten Stenzel , zal zijn eerste nummer uitbrengen, 'Dichter bij de hemel' , op 26 november via oorMUZIEK . Het nummer markeert het begin van een releasereeks van acht nummers die voorafgaan aan een volledig album; elk nummer presenteert een uitzonderlijke gitarist als een gok. Sommige deelnemers zijn onder meer: Al Di Meola , Joe Satriani , Jennifer Batten , Steve Rothery , Mike Oldfield , Walter Tuin , Ron 'Bumblefoot' Thal , Vernon Reid en Marty Friedman .

De afgelopen 10 jaar voornamelijk opgenomen en gemixt op het Caribische eiland Antigua, de geluiden van BUITENLANDERS zijn mystiek. Ze zijn zacht en krachtig; pakkend en dromerig; modern maar vintage - tegelijkertijd. Hun muziek gaat over tegenstellingen die elkaar op magische wijze aantrekken en de drie esthetische pijlerelementen verenigen zich om een ​​uniek uniek geluid te creëren.

'Dichter bij de hemel' , gecomponeerd door Tarja en Erik Nyholm , met gitarist Trevor Rabin , vooral bekend als gitarist van prog rock iconen JA , evenals een topcomponist van Hollywood-kaskrakers.Dus, wat voor genre is? BUITENLANDERS ? Het antwoord is simpel: het is een muziekgenre op zich, sinds classificatie BUITENLANDERS zoals elk reeds bestaand genre een vruchteloze onderneming zou zijn.

Tarja's visie voor BUITENLANDERS is om iets fris en nieuws te creëren. BUITENLANDERS combineer chille, opwindende elektronische beats met Tarja 's emotionele, klassiek geschoolde zang, samen met unieke gitaaruitvoeringen. Deze drie elementen zijn een constante in alle nummers.

A-kant: 'Dichter bij de hemel'
B zijde: 'Dichter bij de hemel' (Dub-mix)

Gepost door Tarja & Torsten - Outlanders Aan woensdag 27 oktober 2021

Populaire Categorieën: Functies , Ander , Beoordelingen , Nieuws ,

Wie Zijn Wij?

We Zijn Geconcentreerd Op Het Laatste Nieuws Van Havi-Meetal En Hard Rock, Beoordelingen En Muziek Die De Data Van Tour- En Releasedata Aangeven.