BEHEMOTH Frontman wordt opnieuw vrijgesproken van beschuldigingen dat hij het nationale wapen van Polen niet respecteerde

BEHEMOTH frontman Adam 'Nergal' Darski is opnieuw vrijgesproken van beschuldigingen dat hij een van de nationale symbolen van Polen niet respecteerde.

In januari 2018 werd aangekondigd dat: Nergal werd formeel aangeklaagd door de Poolse autoriteiten in een zaak met betrekking tot de band's 'Republiek der ontrouwen' tour kunstwerken en koopwaar, waarvan werd gezegd dat het 'beledigend' was voor het nationale wapen van Polen, een gestileerde witte adelaar met een gouden snavel en klauwen, en een gouden kroon, in een rood schild. Drie maanden later, Nergal een update geplaatst via Instagram , waaruit blijkt dat 'alle absurde aanklachten' tegen hem 'afgewezen' waren. Maar in juli 2020 deelde hij een nieuw bericht op zijn sociale media waarin hij onthulde dat de zaak was heropend en dat de zaak verder werd onderzocht.

Begin 2018 werd de zaak door het arrondissementsparket in Gdańsk, in het noorden van Polen, voor de rechtbank gebracht, dat zei dat een expert op het gebied van heraldiek en iconografie had vastgesteld dat het kunstwerk van de tour 'een vervormd beeld van het nationale embleem van Polen' bevatte.Het kunstwerk 'bevat elementen en symbolen die als satanistisch en antichristelijk worden beschouwd, met als doel inhoud over te brengen die ver afstaat van de historische en staatsideologie', aldus het parket.

tommy lees cock

Nergal en Maciej Gruszka , wie, als BEHEMOTH De webmaster, die de tour online promootte, werd beschuldigd van het publiekelijk beledigen van het Poolse nationale embleem, waarop een maximumstraf van een jaar gevangenisstraf staat. Ook in rekening gebracht was Rafał Wechterowicz , de graficus die meewerkte aan de BEHEMOTH kunstwerk.

Poolse symbolen zijn beschermd tegen openbare ontheiliging en belediging. Volgens lexology.com , kan elk openbaar gebruik dat schadelijk of beledigend kan zijn, als een strafbaar feit worden beschouwd. Daarom is het belangrijk om geen nationaal symbool te gebruiken (zelfs als het artistiek is bewerkt) op een manier die als respectloos of beledigend kan worden beschouwd.

corey taylor kapsel

Op vrijdag (6 mei) heeft de rechtbank in Gdańsk uitspraak gedaan in de zaak. De grafische vormgeving op de affiche is naar het oordeel van de rechtbank geen afbeelding van het Poolse embleem. als rechter Monika Jobska verklaarde: „het onderwerp van de in artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht omschreven openbare belediging moet onder meer het embleem zijn. Geen grafisch ontwerp, grafisch ontwerp dat verwijst naar of vergelijkbaar is met een adelaar. Volgens de mening van een van de experts is het ontwerp helemaal opnieuw gemaakt door de auteur en vormt het geen wijziging van het embleem van de Republiek Polen', aldus de rechtbank in zijn uitspraak.

Op de poster stond een witte adelaar zonder kroon; in plaats van de kroon groeiden duivelse hoorns uit de kop van de vogel. De adelaar was gegraveerd met twee slangen, schedels en een omgekeerd kruis. De adelaar was op een rode achtergrond geplaatst en de hele stijl deed denken aan het Poolse wapen. Boven de adelaar staat ook het opschrift 'Rzeczpospolita Niewierna' (De Republiek der ontrouwen).

De rechter zei: 'De symbolen die op de poster werden gebruikt, werden gezien als in strijd met het geloof. Voor deze mensen. geloof is synoniem met Poolsheid. De Poolse staat is een seculiere staat.' De rechter voegde eraan toe dat het in deze zaak niet ging om schending van religieuze gevoelens, maar over staatsgevoelens.

Eerder vandaag (zaterdag 7 mei), Nergal nam de zijne Instagram om te wegen op de laatste vrijspraak. Hij schreef: 'Fuck yeah! Weer vrijgesproken!!

'Dit is meer dan 3 jaar geleden begonnen, toen een van de PIS-politici dat voelde' BEHEMOTH heeft het Poolse Nationale Embleem beledigd met een ontwerp dat werd gebruikt om het Poolse been van a . te promoten BEHEMOTH 's toer. Uiteraard gebeurde er niets van dat alles. En het is zo duidelijk geweest voor iedereen, behalve voor de rechtse politici en hun fans. Maar het gepolitiseerde parket startte een onderzoek en beschuldigde ons van het beledigen van het Poolse embleem.

'3 jaar geleden vond de eerste rechtszitting plaats', vervolgt hij. 'Uiteindelijk hebben we gewonnen en zijn we allemaal vrijgesproken. Vervolgens ging de officier van justitie in beroep en het hof van beroep herinnerde de zaak aan de eerste aanleg voor heroverweging. En nu zijn we weer vrijgesproken! Maar het verhaal gaat verder, houd je vingers gekruist. Toch is het de tweede gewonnen slag op rij!

ozzy nieuw album

'EEN ANDERE strijd gewonnen!' Nergal toegevoegd. 'Bedankt iedereen die dat mogelijk heeft gemaakt, bedankt de rechter voor zijn eerlijkheid, openheid en redelijkheid. En dapper in zulke vreemde tijden...

'KUNST & logica vs. religieuze fanatici 3 : 0'.

Dit is niet de eerste keer Nergal in Polen juridische problemen had ondervonden in verband met zijn activiteiten op sociale media. In februari 2021 werd hij door een rechtbank in Warschau veroordeeld voor het beledigen van religieuze gevoelens. De aanklachten vloeiden voort uit een afbeelding die de Poolse muzikant op sociale media plaatste en waarop een voet stampen op een afbeelding van de Maagd Maria te zien is. Destijds, Darski werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 15.000 zloty (ongeveer $ 4.000) en gerechtskosten van bijna 3.500 zloty (ongeveer $ 942).

Darski later betwist het vonnis en de zaak werd uiteindelijk afgewezen. In de uitspraak schreef de rechter dat de foto in kwestie was geplaatst op Nergal 's sociale media en werd daarom alleen beschikbaar gesteld aan een specifieke groep mensen die het konden lezen na het bekijken van de disclaimer bovenaan de pagina: 'De inhoud op dit profiel kan uw religieuze en andere gevoelens beledigen. Als je niet wilt dat dat gebeurt, stop dan met mij te volgen.'

Nadat in februari 2021 het vonnis tegen hem was uitgesproken, Nergal vertelde The Irish Times dat hij in beroep ging tegen zijn veroordeling omdat hij, als hij dat niet had gedaan, ertoe zou hebben geleid dat hij een strafblad had en daardoor niet in veel landen, waaronder de Verenigde Staten en Australië, zou kunnen touren.

'Ik denk niet dat het publiek de details kent van het niveau van intimidatie dat ik heb meegemaakt', zei hij. 'Het wordt monsterlijk, en het is een groeiende stroom van censuur en intimidatie. Om de paar weken moet ik mezelf melden bij de politie en verschillende hoorzittingen bijwonen en een fortuin uitgeven aan advocaten met alle kosten rond rechtszaken.

'Ik ben het perfecte doelwit', vervolgde hij. 'De Poolse autoriteiten pesten me gewoon. Het is geen geheim dat een officier van justitie mij als zijn favoriete zondebok heeft. Hij volgt mijn Instagram account. Kun je je dat voorstellen? Het is krankzinnig en absoluut ongekend.'

ac dc tour 2020

In 2011, Nergal werd in Polen vrijgesproken van beschuldiging dat hij religieuze gevoelens had beledigd toen hij de katholieke kerk 'de meest moorddadige sekte ter wereld' noemde tijdens het optreden van de band in september 2007 in Gdynia en een exemplaar van de Bijbel verscheurde en het 'een boek vol leugens' noemde. '

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Adam Nergal Darski (@nergal69)

Populaire Categorieën: Nieuws , Ander , Functies , Beoordelingen ,

Wie Zijn Wij?

We Zijn Geconcentreerd Op Het Laatste Nieuws Van Havi-Meetal En Hard Rock, Beoordelingen En Muziek Die De Data Van Tour- En Releasedata Aangeven.